Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 szt.
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa

Wątróbkę myjemy, a następnie obieramy z błony. Ja moczę wątrobę wieprzową w mleku, aby była bardziej krucha. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, do której następnie dodajemy obtoczoną w mące wątrobę. Smażymy z obu stron. Można podlać wodą i dusić pod przykryciem, a następnie zagęścić mąką z wodą. Ja wolę smażoną:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak