Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą krówkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szklanka
margaryna 0.5 kostki
jaja 7 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
budyń śmietankowy 2 opakowania
margaryna 1 kostka
cukier puder 2/3 szklanki
masa krówkowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą krówkową

Ciasto: Margarynę i szklankę wody zagotuj. Zdejmij z ognia, wsyp mąkę, połącz. Ucieraj, podgrzewając ok. 5 min. Ostudź. Dodaj jajka i proszek do pieczenia, zmiksuj. Ciasto rozsmaruj na dwóch blaszkach. Piecz ok. 10 min. w 230oC. Zmniejsz do 180oC, piecz 30 min.
Krem: Budynie ugotuj wg przepisu na opakowaniu, ostudź. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem, dodając budyń. Jeden placek posmaruj masą krówkową i kremem, przykryj drugim plackiem. Wierzch ciasta posmaruj masą krówkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 23.12.2011 13:42
Świetne:-)
Marta41 11.12.2011 21:51
Przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak