Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
tłuszcz 50 g
kiełbasa 400 g
ziemniaki 800 g
sól do smaku
bekon 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta po wiejsku

Kapustę pokroić na 4 części,w garnku stopić tłuszcz,ułożyć kapustę,posolić,dodać bekon,zalać wodą,przykryć i na bardzo małym ogniu dusić 30 minut,po tym czasie dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojone w talarki ziemniaki,dusić około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 11.12.2011 21:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak