Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurzymi wątróbkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 200 g
sól do smaku
masło 100 g
cebula 2 szt
rosół drobiowy 2 szkl
wino białe wytrawne 3 łyżki
wątróbka drobiowa 250 dkg
bekon 2 plastry
marchewka 1 szt
mąka 20 g
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurzymi wątróbkami

Ryż ugotować na sypko na części rosołu,na maśle usmażyć pokrojony w kawałki bekon i utartą grubo na tarce marchew oraz cebulę,dodać rosół i wino ,pogotować z 15 minut,na pozostałym maśle usmażyć pokrojoną w kawałki wątróbkę,wymieszać wszystkie składniki,ryż z wątróbkami i sosem,posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 05.01.2012 11:15
mniam
anja3107 04.01.2012 11:13
super
Adamorek 13.12.2011 21:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak