Sposób przygotowania

Do garnka wykładamy margarynę, cukier i mleko, doprowadzamy do wrzenia często mieszając a następnie gotujemy na bardzo małym ogniu przez około 2 godziny (powinno lekko zgęstnieć i zbrązowieć). Zdejmujemy z ognia i mikserem ubijamy około 5 minut, następnie dodajemy posiekaną drobno czekoladę i miksujemy na wolnych obrotach aż czekolada się rozpuści, po czym dodajemy posiekane orzechy. Przelewamy gęstniejącą masę czekoladową do wyłożonej folią formy 20x25cm i schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Po schłodzeniu kroimy ciągutkę w wybrane kształty. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie dodajemy łyżeczkę cynamonu, mieszamy. Namaczamy wycięte ciągutki w polewie czekoladowej, posypujemy startą czekoladą mleczną i ponownie schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Super jest ten przepis i gdyby nie zawalony dzień to już dzisiaj bym robiła :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    koniecznie muszę skosztować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mam nadzieję, że porządnie sie...ciągną?:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elysse

    Nie ciągną się tak jakby każdy zapewne chciał, ale są pyszne, słodkie! :) I oczywiscie w tytule powinno byc z białej CZEKOLADY a nie CZEKOLADOWY ;)) ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wspaniałe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    moja córka robiła kiedyś podobne ciągutki ale bez polewy,muszę jej powiedzieć żeby znów zrobiła tym razem takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !