Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 50 dag
piwo jasne 2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawa do zup do smaku
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie piwnym

Piwo zagotować, dodać kiełbasę, obraną cebule i gotować całość na małym ogniu około 20 minut. Następnie zdjąć z ognia przykryć i odstawić na około 25 minut. Cebule obrać, przetrzeć przez sito. Z mąki i masła przygotować zasmażkę, rozprowadzić piwem, włożyć przygotowaną cebule, doprawić do smaku przyprawami. Na koniec kiełbasę pokroić i zalać gorącym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 10.05.2012 23:47
rewelacja
cooleczka 27.01.2012 09:40
dla mnie nowo??
mic 16.12.2011 12:48
cos dla mnieee
aacaac 15.12.2011 08:50
super
wazka 14.12.2011 09:28
Muszę to zrobić
Ewa95 13.12.2011 20:28
fajne
LuKaSz4761 12.12.2011 09:29
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak