Sposób przygotowania

Najpierw rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody.Studzimy.Schłodzone białka ubijamy na sztywno. Stopniowo wsypujemy cukier ciągle ubijając aż piana będzie lśniąca.Teraz powoli wlewamy tężejąca galaretkę i dokładnie,acz delikatnie mieszamy. Masa będzie szybko tężała,więc trzeba natychmiast wyłożyć ją do formy. Użyłam prostokatnej formy z wysuwanym dnem.Spód wyłożyłam folią spożywczą. Wkładamy formę do lodówki. Gdy juz dobrze zastygnie,kroimy cienkim nozem na kawałki i polewamy czekoladą.Część pianek polałam w całości a część we wzorki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ja lubia takie rzeczy...;P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    na pewno bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja też lubię takie lekkie cuda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !