Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Smażymy na maśle, doprawiamy przyprawami.

Pieczarki myjemy i wraz z cebulą kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Na koniec smażenia odkrywamy pokrywkę, aby cała woda odparowała.

Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wrzucić do garnka, zalać całość wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować okołu 10 minut.

Żółtka i śmietanę połączyć ze sobą.

Ryż, kurczaka, warzywa i żółtka ze śmietaną dokładnie ze sobą wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego (można je natrzeć masłem lub jego cienkie plasterki ułożyć na ściankach naczynia) i posypać startym serem. Zapiekamy w 200C przez 10-15minut.

Przepis wg rosik93 :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !