Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek rabarbarowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1/2 szkl
drożdże 4 dag
mleko 1 szkl
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 5
sól
rabarbar 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: placek rabarbarowy

Drożdże rozetrzeć z łyzka cukru i dwoma łyżkami mleka.Odstawić na 15min
Makę przesiać do miski,wlać ciepłe mleko dodać sól-szczyptę i wyrośnięte drożdże.Wymieszać.Dodać rozpuszczone masło i żółtka utarte z cukrem.Wyrobić ciasto(aż bedzie odchodzić od ręki)Zostawić do wyrośniecia na 35min.rabarbar o brać pokroić .Przygotować kruszonkę z 1/2 szkl mąki,5łyżek cukru i 2 łyzek masła.Wysmarować blachę masłem.Wyłożyć ciasto,na ciasto pokrojony rabarbar i kruszonkę na wierzch.Piec ok 50min w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.09.2012 13:50
super
kriko 29.08.2012 10:05
pycha
Luki 29.01.2012 12:52
pyszny
Luki 29.01.2012 12:52
pyszny
iknbozka 19.12.2011 17:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak