Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyzka cukru i dwoma łyżkami mleka.Odstawić na 15min
Makę przesiać do miski,wlać ciepłe mleko dodać sól-szczyptę i wyrośnięte drożdże.Wymieszać.Dodać rozpuszczone masło i żółtka utarte z cukrem.Wyrobić ciasto(aż bedzie odchodzić od ręki)Zostawić do wyrośniecia na 35min.rabarbar o brać pokroić .Przygotować kruszonkę z 1/2 szkl mąki,5łyżek cukru i 2 łyzek masła.Wysmarować blachę masłem.Wyłożyć ciasto,na ciasto pokrojony rabarbar i kruszonkę na wierzch.Piec ok 50min w 180st

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    pycha
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !