Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAŁKI Z KURCZAKA W MIODOWEJ MARYNACIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 sztuka
margaryna w kostce 0,5 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
sproszkowana papryka 1 op
chilli szczypta
czosnek 2 ząbek
miód pitny 4 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
oliwa 10-12 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PAŁKI Z KURCZAKA W MIODOWEJ MARYNACIE

Kroki postępowania

1
Pałki dobrze umyłam i osuszyłam.
Krok 1 - PAŁKI Z KURCZAKA W MIODOWEJ MARYNACIE foto
2
Do zamykanego woreczka wlałam olej i dodałam wszystkie przyprawy, czosnek przecisnęłam przez praskę,wrzuciłam pałki,zamknęłam szczelnie woreczek i wszystko bardzo dobrze wymieszałam. Jeśli nie posiadacie takiego woreczka, wymieszajmy wszystkie składniki marynaty i polejmy nią pałki ułożone w miseczce. Tak przygotowane mięso włożyłam na noc do lodówki.
Krok 2 - PAŁKI Z KURCZAKA W MIODOWEJ MARYNACIE foto
3
W porze obiadowej mięso wyjęłam z marynaty i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Każdą sztukę polałam łyżką marynaty i ułożyłam cienki plaster margaryny. Piekłam 1 godzinę w temperaturze 170 stopni od czasu do czasu podlewając wytworzonym sosikiem.
Krok 3 - PAŁKI Z KURCZAKA W MIODOWEJ MARYNACIE foto
4
Wyszło pysznie, skórka była chrupka i lekko słodkawa dzięki miodowi, czuć było zioła i czosnek. Mąż poprosił o dokładkę i najlepiej świadczy o tym, że naprawdę wyszło pyszniusie!!
Krok 4 - PAŁKI Z KURCZAKA W MIODOWEJ MARYNACIE foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.11.2012 13:03
superowe danie;D
kasiazur 11.12.2011 21:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak