Sposób przygotowania

Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, powoli wsypując cukier. Dodaj żółtka, nie przerywając ubijania. Powoli wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy, piecz ok. 20min.
w temp. 150oC.
Mąkę, cukier i żółtko rozmieszaj z pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj, wlej mieszankę, ugotuj budyń.
Truskawki oczyść, pokrój. Galaretki przygotuj wg instrukcji. Biszkopt posmaruj kremem. Ułóż truskawki, zalej galaretką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    uwielbiam to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !