Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysty placek truskawkowy pod galaretą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 4 sztuki
mąka 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 0.5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
ponadto :
truskawki 1.5 kg
margaryna 1 kostka
cukier puder 0,5 kg
galaretka truskawkowa 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: soczysty placek truskawkowy pod galaretą

Białka ubij, dodając cukier. Dodaj żółtka, wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy. Piecz ok. 20min. w temp. 180oC. Ostudź. Truskawki umyj, osusz, oczyść. Ok. ¼ truskawek odłóż do dekoracji. Pozostałe lekko rozgnieść. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj rozgniecione truskawki, wymieszaj. Masę rozsmaruj na biszkopcie. Odłożone truskawki pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretki przygotuj według instrukcji. Gdy stężeją, zalej ciasto. Schłódź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak