Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe zapiekane w bułeczkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 35-40 dag
ser żółty 6 plastrów
cebula
majeranek łyżeczka
kajzerka 6
olej do smażenia
sól, pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe zapiekane w bułeczkach

Wątróbki opłukać,oczyścić,pokroić.Obraną cebulę i paprykę również pokroić.Na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć wątróbkę,dodać cebulę,paprykę i chwilę poddusić.Dodać majeranek i doprawić.
Kajzerki przekroić wzdłuż i usunąć środki.Brzegi posmarować delikatnie masłem.Napełniać farszem z patelni i przykryć plastrem sera. Zapiekać w180stopniach kilka min(ok10) aż ser się rozpuści.
Razem lub zamiast majeranku można dodać np tymianek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 29.12.2010 12:49
Skan zdjęcia!
bernika 13.08.2010 22:13
zdjecie z gazety!
Jolanta40 05.08.2010 17:11
świetny przepis, przygotuję to danie przy najbliższej okazji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak