Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PIECZONA Z PIECZARKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1,5 kg
cebula 3 sztuki
pieczarki 250 gram
masło 45 gram
natka pietruszki
tymianek do smaku
sól do samku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PIECZONA Z PIECZARKAMI

Rybę sprawić, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne na dnie wysmarować masłem. Pieczarki oraz cebulę posiekać i ułożyć na dnie naczynia. Na wierzchu ułożyć rybę, skropić ją wodą. Całość posypać solą, pieprzem, tymiankiem oraz posiekana natką pietruszki. Między kawałki ryby ułożyć masło. Piec w gorącym piekarniku przez ok. 30 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 02.01.2012 12:35
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak