Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS ZE SZPINAKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 5 łyżek
ocet 15 ml
sól do smaku
estragon 15 gram
szpinak 25 gram
natka pietruszk

Przepis i sposób przygotowania na: SOS ZE SZPINAKIEM

Liście szpinaku oraz estragonu sparzyć we wrzątku, przetrzeć przez sitko, dodać posiekaną pietruszkę. Do warzyw dodać majonez, ocet, sól do smaku. Wszystko wymieszać. Sos super nadaje się do potraw z jaj lub dań rybnych. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak