Sposób przygotowania

Zagotuj wodę ze szczyptą soli i masłem. Do wrzątku wsyp całą mąkę i mieszając, podgrzewaj na maleńkim ogniu, aż powstanie masa odrywająca się od ścianek garnka. Zestaw z ognia. Lekko przestudź. Następnie, mieszając łopatkami miksera do ciasta dodawaj po 1 jajku. Lśniące ciasto umieść w szprycy i za jej pomocą na blachę pokrytą pergaminem wyciśnij 6-8 równych pasków ciasta. Piecz ok. 20 min. w temp. 200oC przy włączonym termo obiegu. Jeszcze gorące ciastka rozetnij poprzecznie. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Przełóż eklery. Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !