Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Miód mieszamy z oliwą i octem winnym, doprawiamy solą i pieprzem. Kacze piersi (bez skóry) zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy prze 15 minut w temperaturze 160 stopni, a następnie przez kolejne 40 minut w temperaturze 190-200 stopni (jeśli piersi są mniejsze, czas pieczenia należy zmodyfikować).


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    przyznam, że kaczkę do tej pory głównie na słodko robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    wspaniały przepis :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    kaczka to dla niekrótych marzenie
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    niektórych - to tak jest jak sie szybko pisze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !