Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z konfiturą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
drożdże
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z konfiturą

# 2 szklanki mąki
# 1 szklanka cieplej wody
# drożdzy wielkości orzecha wloskiego
# 1 łyzeczka cukru
# 1 łyżka oleju
# szczypta soli
# konfitura do nadzienia


Wykonanie:
Do miski z mąką dodać ciepłą wodę , drożdze , łyżkę oleju , łyżeczkę cukru, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować dość cienko, wykrawać krążki szklanką i nadziewać konfiturą jaką chcemy( powinna być dość zwięzła).Zagotować w garnku woe i wrzucać na wrzątek . Po wypłynięciu gotować minutę , podawać ciepłe z masełkiem lub śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.09.2013 16:16
Zawsze dobre.
barbara11561 02.03.2013 00:33
do pierogów jeszcze nie dodawałam drożdży:)
Rybciia 28.05.2012 11:06
pyszne :-)
Elżbieta17 20.05.2012 14:54
z drożdżami jeszcze nie robiłam, ale wyglądają bardzo apetycznie:)
czekoladka_m 14.05.2012 08:05
Pierożki na słodko... mnaim!!! Moje ulubione:)
andzia123 20.03.2012 12:13
fajne
Ada-Gaba 02.01.2012 17:19
smaczne,mniam
anemon 19.12.2011 07:22
Ja też jeszcze taki nie jadłam, a szkoda.
ben-ka 12.12.2011 09:56
wow ! takich to jeszcze nie jadłam.
agnieszka137 11.12.2011 23:51
swietne
Natalia/tubisiek 11.12.2011 19:28
uwielbiam pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak