Sposób przygotowania

# 2 szklanki mąki
# 1 szklanka cieplej wody
# drożdzy wielkości orzecha wloskiego
# 1 łyzeczka cukru
# 1 łyżka oleju
# szczypta soli
# konfitura do nadzienia


Wykonanie:
Do miski z mąką dodać ciepłą wodę , drożdze , łyżkę oleju , łyżeczkę cukru, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować dość cienko, wykrawać krążki szklanką i nadziewać konfiturą jaką chcemy( powinna być dość zwięzła).Zagotować w garnku woe i wrzucać na wrzątek . Po wypłynięciu gotować minutę , podawać ciepłe z masełkiem lub śmietanką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam pierogi :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    swietne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wow ! takich to jeszcze nie jadłam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też jeszcze taki nie jadłam, a szkoda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pierożki na słodko... mnaim!!! Moje ulubione:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    z drożdżami jeszcze nie robiłam, ale wyglądają bardzo apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    do pierogów jeszcze nie dodawałam drożdży:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !