Sposób przygotowania

Na 2 litrach wody przygotowujemy wywar na wędzonym żeberku, kostce rosołowej warzywnej, soli i pieprzu, majeranku. Po 10 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, i w talarki marchewkę. Na patelni przygotowujemy skwarki z 10 dag boczku drobno pokrojonego w kostkę, do skwarek wrzucamy posiekana drobno kapustę kiszoną i dusimy na boczku ok 15 minut. Tak przygotowaną kapustę wrzucamy do wywaru i gotujemy. Następnie na patelni szklimy na maśle cebulę i robimy z niej zasmażkę poprzez dodanie 4 łyżek mąki, jak nie lubicie gęstego dodajemy mniej mąki. Tak przygotowaną zasmażkę wrzusamy do kapusty. Gotujemy ok 10 minut i kapuśniak gotowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    na zeberku jeszcze nie robiłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszny na wędzonym
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    potwierdzam na wędzonym smakuje lepiej:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !