Sposób przygotowania

Niezwykle proste grzaneczki, ale jakie pyszne ! Pasują do sałatki, szczególnie greckiej, lub innej pełnej świeżych warzyw. Grzaneczki pasują również do wszystkich zup, kremów, musów np. dyniowej, groszkowej, kalafiorowej czy brokułowej :) Można oczywiście czosnku dodać mniej :)

Masło musi być w temperaturze pokojowej, przekładamy go do miseczki do masła wsypujemy przyprawy, mieszamy , a następnie wyciskamy ząbki czosnku. Masełko czosnkowe gotowe :)

Bagietke kroimy i smarujemy masełkiem. Piekarnik wcześniej nagrzewamy na 150 stopni, i wkładamy do nagrzanego już grzaneczki na kilka minut, należy kontrolować widelcem wierzch ażeby bagietki były lekko chrupiące ale nie twarde jak kamień.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !