Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lukier cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 3 łyżki
woda 3 łyżki
cukier puder 4/5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: lukier cytrynowy

cukier łączymy z wodą i sokiem z cytryny, zagotowujemy aż składniki zrobią się klarowne, następnie naczynie wstawiamy do zimnej wody i ucieramy tak długo, aż lukier zacznie gęstnieć i nabierać krystalicznej konsystencji,dekorujemy nim pierniczki, jeśli zacznie być zbyt gęsty to go lekko podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.10.2013 09:18
bardzo fajny
smakoszek 09.02.2013 21:06
fajne pierniczki
Ewelina38 13.05.2012 22:16
bajecznie smaczne wykończenie pierniczków
KasiaK90 16.02.2012 10:41
i do pierniczków i do pączków świetny
malcik111 08.01.2012 11:44
super:)
Olaa 03.01.2012 17:06
fajny
Dorota59 01.01.2012 19:36
super taki domowy
ben-ka 28.12.2011 16:13
lukier miał wzięcie w okresie przedświątecznym:)
MAR3STA 13.12.2011 15:59
fajny
kuklik 12.12.2011 15:08
ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak