Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej śmietanę, cukier, marmoladę, jajka i rozkruszone drożdze. Zagniatamy ciasto, dokładnie mieszając wszystkie składniki.

Z ciasta formujemy kulę, owijamy ją folią i na 2 godziny odkładamy do lodówki, Po wyjęciu cienko wałkujemy, wycinamy trójkąty, nakładamy nutellę itp., i zawijamy w rogaliki.

Rogaliki układamy na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą blasze. Wierzch rogalików można posmarować białkiem. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    Były to moje pierwsze rogaliki, także przepraszam za ich kształt, następnym razem będzie bardziej rogalikowy ;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    bardzo ładne i na pewno pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale bym takie zjadła!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Zawsze chcę zrobić takie rogaliki a potem .. pozostają tylko chęci
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super do herbatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !