Sposób przygotowania

Warzywa najpierw myjemy a potem suszymy , papryki kolorowe kroimy w ósemki , cebule i pomidory w ćwiartki i te wszystkie warzywa układamy na blaszce do pieczenia , potem dorzucamy czosnek tylko nieobrane ząbki a całość polewamy 4 łyżkami oliwy i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 200 st. Następnie bierzemy pół cytryny kroimy w cieniutkie plasterki , ryby umyte osuszone nacinamy skórkę w kilku miejscach a środek ryby oprósz sola , pieprzem , nafaszeruj cytryną i połową ziół. Połóż ryby na upieczonych warzywach skrop cytryną i pozostałą oliwą , posyp jeszcze ziołami i zapiekaj jeszcze 20 minut. Migdały blanszowane w słupkach upraż na suchej patelni . Upieczone ryby i połowę warzyw przełóż na pół misek i przykryj folią aluminiową . Pozostałe warzywa zmiksuj razem z sosem do pieczenia , migdałami i octem balsamicznym , dopraw tylko do smaku . A sos podawaj w osobnej miseczce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Pyszne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam rybę z piekarnika.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !