Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać cukier waniliowy, szczyptę soli, otartą skórkę z cytryny, wymieszać z twarożkiem, a następnie z ryżem. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać ostrożnie z resztą masy. Formę budyniową wysmarować margaryną, wysypać tartą bułką, napełnić masą, po czym wstawić do szybkowaru, do którego wlać 1-2 szklanki wody. Formę budyniową przykryć, szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wyjąć formę budyniową, okroić nożem, masę wyłożyć na okrągły półmisek

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !