Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
morele z puszki 2 op.
budyń waniliowy 2 szt.
mleko 3/4 l.
cukier 1/3 szkl.
konfitura morelowa mały słoik
płatki migdałowe
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z morelami

ciasto jeśli jest mrożone to rozmrozić i wylepić nim formę do tarty wyłożoną pergaminem morele osączyć z zalewy,budyń rozmieszać z 1/4 mleka a resztę zagotować z cukrem po zagotowaniu się mleka wlać budyń i zagotować następnie wylać go na ciasto wyrównać położyć na budyniu połówki moreli i upiec w temp.200st.ok.25min.konfiturę lekko podgrzać przetrzeć przez sitko i posmarować brzegi upieczonego ciasta oprószyć uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi,przybrać listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.03.2012 16:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak