Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak znad morza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
suszone pomidory 40 g
świeży szpinak 100 g
szalotka 60 g
czosnek 40 g
masło klarowane
sól 10 g
ricotta 100 g
masło g
cukier
warzywa 400 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak znad morza

Piersi myjemy, marynujemy w przyprawach, szalotkę i pomidory kroimy w kostkę, szpinak myjemy i kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojony czosnek,następnie dodajemy szpinak i suszone pomidory doprawiamy do smaku studzimy i dodajemy ser ricotta wzdłuż piersi nacinamy kieszonkę i faszerujemy piersi farszem nafaszerowana pierś obsmażamy z każdej strony do uzyskania złotego koloru i wstawiamy do piekarnika na 12-18min nagrzanego do 180*C Podajemy z warzywami i masłem ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak