Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka miodowo-imbirowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
sól 1 łyżeczka
przyprawa czosnkowa
sos sojowy 1/4 szkl
miód płynny 1 szkl
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka miodowo-imbirowe

Żeberka pokroić na porcje.
Posypać solą,imbirem,p.czosnkową.
Zamieszać sos sojowy z miodem i dobrze nasmarować żeberka.Piekarnik rozgzać do 180st i wstawić żeberka.Piec ok 1,5 godz .podczas pieczenia często polewać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.09.2012 08:42
pyszne mięsko !
kriko 04.07.2012 10:57
super
Luki 11.12.2011 19:07
smakowicie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak