Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 2 szt
śmietana 22% 250 g
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki garść
filety śledziowe 400 matiasy
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po japońsku

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić na kawałki \"na jeden kęs\" (mniej więcej 1x2 cm). Wrzucić je do salaterki. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Jabłko obrać, pokroić w kostkę wielkości zbliżonej do kawałków cebuli i dodać do śledzi. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz pozostałe składniki (ostrożnie z solą - śledzie same w sobie są słone). Wymieszać i podawać.
Pyszne do ziemniaków pieczonych w mundurkach lub gotowanych, młodych kartofli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 22.09.2010 13:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak