Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka drobiowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
przyprawy
jajko 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka drobiowa

Udko oczyszczamy i wrzucamy na goracą wodę , dodajemy marchew , cebulę , natkę , przyprawy i gotujemy jak rosół, gdy mieso będzie miękkie , wyciągamy i zostawiamy sobie ok 1 l bulionu do którego , według przepisu na opakowaniu , dodajemy żelatynę ok 6 łyzeczek wychodzi
Jajko gotujemy , nastepnie bierzemy sobie np, kubeczki na kawę takie plastikowe i układamy najpier jajko plasterek ,potem na około pokrojona marchew , mięsko i zalewamy bulionem wstawiamy do lodówki ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iza10 19.07.2012 11:52
ile trzeba trzymac w lodówce ?
Anna133 13.12.2011 19:41
a do tego może cieszyć oko :)
Anna133 12.12.2011 09:56
I ciekawa alternatywa na nudne kanapki
Anna133 12.12.2011 09:55
fajna przekonska na imprezę :)
treonina 11.12.2011 11:31
pyszna!
ben-ka 11.12.2011 11:12
lubię taką:)
pioge7 11.12.2011 10:08
super
fasola 11.12.2011 09:59
dobra taka galareta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak