Sposób przygotowania

Marchewkę osączyć na sicie. Jeśli jest bardzo soczysta lekko odcisnąć nadmiar soku.
Margarynę rozpuść w rondelku i przestudź. Jajka z cukrem utrzeć za pomocą miksera na puch. Wsypać połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, sodą, solą,cynamonem. Wszystko połączyć. Ciągle mieszając dodać startą marchewkę i resztę mąki.Na koniec wlać ostudzoną margarynę i delikatnie wymieszać łyżką.Blaszkę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Ciasto przełożyć do formy i piec około 45 minut w 180st.C. Po upieczeniu zimne ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja dodaję jeszcze kakao
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !