Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczki z grzybami i kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
pieczarki 1 kg
kapusta kiszona 500 g
cebula 2 szt
sól
pieprz
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczki z grzybami i kapustą

Najpierw robimy ciasto drożdżowe podstawowe ( proporcje 1kg mąki , 500 ml wody , 100 g drożdzy , sól, 1 jajko )
Farsz ;
pieczarki szatkujemy na dużych oczkach z cebulą i smazymy na margarynie do całkowitego odparowania wody , po ostygnięciu dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę i męszamy ;)
Ciasto ;
rozwałkowywujemy na ok 3 mm i wykrawamy kwadraty , na kazdy nakładamy farsz ( ilosć według uznania ) i składamy łącząc przeciwległe boki , mocno je sklejając , mozna posmarować rozbełtanym jajkiem i do piekarnika na ok 15 min ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 15.11.2012 11:45
Ktoś kiedyś pisał , że robi z mięsem ,ciekawe ,ale sama nie próbowałam
KLEO 24.07.2012 11:42
proste i smaczne, takie lubie
zuzanna_z 10.05.2012 13:12
super
barbara11561 17.01.2012 19:50
pyszne
novita23 11.01.2012 12:16
mniaammm
Anna133 12.12.2011 10:25
ten przepis jest od moejj rodziny z zakopanego :)
Anna133 12.12.2011 10:24
pyszne i smaczna nawet po kilku dniach
1j1o1l1a1 11.12.2011 14:48
coś dla mnie:)
treonina 11.12.2011 11:31
znajduję coraz lepsze potrawy! dziękuję za przepis!
octo 11.12.2011 11:19
smaczne
pioge7 11.12.2011 10:09
mniam
gottrina 11.12.2011 09:42
wygladaja smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak