Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy wraz z cukrem na puch. Następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku, cały czas miksując, a następnie miód, wodę, śmietanę, mąkę, sodę, cynamon, kakao oraz przyprawę do piernika. Całość miksujemy do momentu, aż powstanie gładka masa. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie delikatnie łączymy z ciastem. Gotowe ciasto piernikowe wykładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki keksówki. Pieczemy 60-80 minut w temp. 170*C. Po upieczeniu i wystudzeniu piernik posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    przypadkowo pominęłam w składnikach 3 szklanki mąki. Za pomyłkę przepraszam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    uwielbiam piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !