Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Miód mieszamy z oliwą i octem winnym, doprawiamy solą i pieprzem. Kacze piersi (bez skóry) zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Rewelacyjny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rzadko robię sosy na bazie śmietany a Ty widzę wręcz przeciwnie :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ja dosyć często ze śmietaną szaleję :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale super wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo apetyczna potrawa.
  • -6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetny sposób - na zmarnowanie piersi kaczych....
  • 4
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyzo, a próbowałaś ich ? Jestem pewna, że nie ! Piszesz bez sensu i jakiegokolwiek uzasadnienia. W zwyczaju masz oczernianie innych osób i ich przepisów, a prawda jest taka, że bardzo często się mylisz. Najwyraźniej kilku znanych kucharzy w tym kraju nie zna się na gotowaniu, w przeciwieństwie do Ciebie, bo nagrodzili ten właśnie przepis nagrodą główną w dwóch konkursach kulinarnych. Co więcej te piersi bardzo smakowały wszystkim gościom na weselu mojej znajomej i co chwilę ktoś dopytywał o mój przepis. Możesz sobie jednak pisać co ci się podoba, bo mam to w nosie. Jak już ci kiedyś powiedziałam, nie jesteś dla mnie autorytetem w żadnej dziedzinie, a tylko przykładem wrednej osóbki, a raczej tzw. społecznościowego zera.
  • 3
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A gdybyś chciała wiedzieć ile razy należy wypłukać ryż do sushi przed jego ugotowaniem, to zajrzyj sobie do najnowszego numeru Polska Gotuje. Znajdziesz ciekawy wywiad z Wilsonem Changiem, w którym zwierza się on, że najbardziej lubi ryż DWUKROTNIE PŁUKANY. Gdy zamieściłam przepis, w którym opisałam, że ryż płukę dwa razy wyzwałaś mnie od ludzi niemyślących, nieuczących się, z małą główką, itd., bo przecież te mądre książki, które czytasz, każą ryż płukać do uzyskania przezroczystej wody. Jak jednak widać wiek nie zawsze musi iść w parze z doświadczeniem, a przekonanie kogoś o tym, że jest mądry i pozjadał wszelkie rozumy, z rzeczywistą inteligencją. Pozdrawiam alfę i omegę :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !