Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z cynamonem i powidłami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka pełnoziarnista 0,5 szklanki
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 2 szt
kefir 3/4 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
margaryna 10 dag
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
powidła śliwkowe 1/2 szklanki
rodzynki 6-7 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z cynamonem i powidłami

Kroki postępowania

1
Dobrą margarynę lub masło podgrzewamy aż się rozpuści, studzimy, a następnie miksujemy z jajkami, kefirem i jogurtem naturalnym.
Krok 1 - Muffinki z cynamonem i powidłami foto
2
Oba rodzaje mąki mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
Krok 2 - Muffinki z cynamonem i powidłami foto
3
Zmiksowane składniki dodajemy do sypkich, mieszamy, a następnie dokładamy powidła śliwkowe i dalej mieszamy.
Krok 3 - Muffinki z cynamonem i powidłami foto
4
Dorzucamy rodzynki, delikatnie łączymy wszystkie składniki i gotową masę wlewamy do papilotek ułożonych w blaszce do muffinek. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Muffinki z cynamonem i powidłami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 11.12.2011 11:41
smakowite
Anna146 11.12.2011 08:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak