Sposób przygotowania

Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki. Kroimy ją na małe kawałeczki i łączymy z mąką i cukrem wysypanymi na stolnicę. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy na gładkie ciasto. Przygotowane ciasto odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do małego rondelka . Rondelek z czekoladą wkładamy do większego garnka z wodą i podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.

Ciasto wyjmujemy i dzielimy na 2 części. Wałkujemy i wykrajamy nożykiem kształt prostokątów, które nakłuwamy wykałaczką.

Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w 180 C około 25 minut.

Po ostudzeniu polewamy masą czekoladową .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetna słodka przekąska :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne ! i pewni bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !