Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 2 kg
chili 3 łyżki
jajko 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
płatki kukurydziane 1 szkl
mąka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka

Kucharek, jajka i chili mieszamy w misce. Skrzydełka kroimy na pół, a koncówkę odrzucamy. Skrzydełka wrzucamy do marynaty i dobrze obtaczamy. Całość wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Płatki kukurydziane mielimy. Dodajemy do mąki. Przygotowane skrzydełka obtaczamy w płatkach z mąką i wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 26.01.2013 15:48
bardzo lubię takie skrzydełka
Justa32 02.02.2012 20:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak