Sposób przygotowania

Biszkopty układamy w tortownicy wyłożonej folią sporzywczą ,pierwszą galaretkę robimy jak na przepisie na opakowaniu
i zalewamy nią biszkopty kupne będż ciasto które nam zostało drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wrządku i zostawiamy do stygnięcia gdy zacznie tężeć , 200 ml schłodzonego mleka łączymy z śmietanką w proszku i ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy galaretkę i wykładamy na sztywniejącą galaretką na biszkoptach następnie układamy owoce wciskając je delikatnie w masę mleczną gdy stęrzeje wykonujemy ostatnią galaretkę wedle przepisu z opakowaniu gdy zacznie tężeć wylewamy na ptasie mleczko czekamy aż stężeje najlepiej do następnego dnia w lodówce
i gotowe smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    ciekawe i nie za trudne ... muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !