Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik różowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1,20 l
botwina z buraczkiem 0,30 kg
ogórek zielony 0,30 kg
sok z cytryny 0,05 l
koperek 0,02 kg
rzodkiewka 0,15 kg
czosnek 0,01 kg
jajko 5 sztuk
sól, pieprz
cukier
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik różowy

Botwinę drobno pokroić i ugotować w wodzie po kilku minutach gotowaną botwinę razem z woda zakwasić sokiem z cytryny. czosnek, rzodkiewkę oraz ogórka bez pestek i skóry kroimy w drobną kostkę. jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek. Jogurt dodajemy do wystudzonej botwiny z wodą dokładamy pokrojonego ogórka czosnek koperek oraz rzodkiewkę. Doprawiamy do smaku podajemy z gotowanym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak