Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowy tatar

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 3 szt
Cebulka złota marynowana Smak 20 szt
papryka marynowana 5-7 dag
grzyby marynowane 10 dag
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 sztuki
pieprz
szczypiorek
ogórek 1 po meksykańsku
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowy tatar

Kroki postępowania

1
Matiasy moczymy przez całą noc w chłodnej wodzie lub mleku, następnie odsączamy i drobno siekamy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, mieszamy. Ogórka, paprykę, grzybki i cebulki marynowane kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Śledziowy tatar foto
2
Pokrojone warzywa dodajemy do śledzi.
Krok 2 - Śledziowy tatar foto
3
Dodajemy ketchup i mysztardę. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 3 - Śledziowy tatar foto
4
Tatara wkładamy na 30-40 minut do lodówki, aby się schłodził. Podajemy posypanego drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Śledziowy tatar foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 27.12.2011 09:52
fajne
pacpaw 10.12.2011 22:52
kurcze ale dobry pomysł
Jarlin 10.12.2011 22:50
Pięknie podany i zapewne smaczny :)
Jarlin 10.12.2011 22:50
Pięknie podany i zapewne smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak