Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 2 szklanki
cukier kryształ 1 łyżeczka
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska pomidorowa

Pomidory natnij na krzyż, zalej wrzątkiem, a potem zimną wodą, obierz ze skóry, oczyść z pestek. Posiekany czosnek smaż minutę, na oliwie, włóż pomidory, duś pół godziny, co jakiś czas rozgniatająć większe kawałki widelcem. Dodaj pokrojoną bazylie, przypraw do smaku solą , pieprzem i cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak