Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 4
Kostki rosołowe Kucharek 2
jajko 3 sztuki
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

4 ząbki czosnku pokroić i podsmażyć na oliwie. 2 kostki rosołowe wrzucić do półtora litra wody i zagotować. Do wywaru dodać czosnek, papryczkę pepperoni 2 listki bobkowe. Zagotować całość, po czym przecedzić wywar przez sitko. Do czystego bulionu dodać 3 jaka, cały czas rozbijać je trzepaczka aby się nie ścięły. Usmażyć tosty, włożyć je do miseczki i zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiek1 30.07.2010 14:15
fajny przepis
wojtek10_89 20.07.2010 22:06
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak