Sposób przygotowania

Mięso pokroić w 30-40 g kostkę, dobrze umyć. Cebulę pokrojoną w cienkie plastry zeszklić na tłuszczu, wymieszać z roztartym czosnkiem, kminkiem i mieloną papryką, zalać 2 filiżankami wody i zagotować. Dodać mięso i dusić pod przykryciem, uzupełniając od czasu do czasu wygotowaną wodę. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać kiszoną kapustę i dolać tyle wody, aby przykryła powierzchnię kapusty: Kiedy kapusta będzie prawie miękka, dodać ryż i gotować wszystko do miękkości. Przed podaniem na stół przyprawić gulasz kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mięso to się myje przed krojeniem!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !