Sposób przygotowania

Wołowinę ze słoniną, szynką i połową cebuli zrumienić na małym ogniu, po czym zalać wodą, dodać sól, seler, marchew i gotować 2 godziny. Ugotowany rosół przecedzić. Pokrojoną drugą połowę cebuli smażyć przez 3 minuty z połową przygotowanej porcji masła, a następnie zalać 1/2 szklanki wody i gotować jeszcze e minut. Po upływie tego czasu wsypać ryż i prażyć 2 minuty, po czym wlać wino, a gdy odparuje, dolać odpowiednią ilość rosołu. Gdy ryż się ugotuje, zdjąć rizotto z ognia, przyprawić masłem i parmezanem. Dokładnie wymieszać, na wierzchu ułożyć plasterki trufli i podawać na stół.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    białych trufli to Ty na oczy nawet nie widziałaś - po co to przepisywać książki? lepiej samemu coś ugotować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !