Sposób przygotowania

Umyte wątróbki pokroić w plasterki i na 20 minut pozostawić pod bieżącą wodą. Po odcedzeniu przez 3 minuty smażyć na małym ogniu z 20 g masła, szałwią, rozmarynem, liściem laurowym i szczyptą soli. Następnie skropić winem i pozostawić na małym ogniu jeszcze przez 4 minuty, często mieszając:. Po upływie tego czasu usunąć zioła i przetrzeć wątróbki przez sito. Do przetartych wątróbek dodać rozdrobnione masło i mieszać starannie drewnianą łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Pod koniec mieszania pasztetu dodać koniak i drobno pokrojone trufle. Ułożyć pasztet na półmisku i wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !