Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 7 szt
rum 1 kieliszek
cukier 1 łyżka
skórka pomarańczowa trochę

Przepis i sposób przygotowania na: legumina z jabłek

Jabłka umyć, wydrążyć z nich gniazda nasienne, do każdego włożyć trochę cukru, wlać rumu, posypać posiekaną skórką pomarańczową. Ułożyć jabłka w perforowanej wkładce, wstawić ją do szybkowaru, do którego wlać 1 szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.08.2012 19:36
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak