Sposób przygotowania

Masło wyrabiać drewnianą łyżką tak długo, aż będzie miało konsystencję kremu. Dodać cukier i białka i dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej masy wsypać przesianą mąkę, sól i wanilię. Wyrobioną masą napełnić woreczek do wyciskania kremów z gładką końcówką o średnicy około 1/2 c-m. Wyciskać dziesięciocentymetrowej długości paski na posmarowaną masłem i posypaną mąką blaszkę do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku 5-10 minut w temperaturze 200”C. Biszkopty powinny mieć brzegi zrumienione, a środki jasne. Upieczone \"kocie języki\" pozostawić na siatce piekarskiej, aż zupełnie ostygną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !