Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik z prawdziwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

natka pietruszki troche
pieprz do smaku
królik 1 szt
cebula 2 szt
olej łyżka
mąka łyżka
tłuszcz łyzka
pomidor 2 szt
prawdziwki 20 dag
boczek 10 dag
wino białe 1/2 szkl
tymianek trochę
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: królik z prawdziwkami

Oczyszczoną i posiekaną cebulę wymieszać 2 roztartymi przyprawami (łącznie 2 łyżki przypraw) i olejem, przełożyć tą mieszaniną pokrojone na kawałki udka i comber, odstawić na dobę do chłodu. Po tym czasie mięso wyjąć, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim boczek, wyjąć skwarki. Włożyć do szybkowaru na tłuszcz mięso i obrumienić, dodać cebulę z przyprawami, którymi obłożone było mięso, skwarki z boczku i wino, wkroić sparzone i obrane ze skórki pomidory. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie oczyścić, pokroić i usmażyć grzyby, które po otwarciu szybkowaru dodać do królika i chwilę podusić razem bez przykrycia, mieszając, by nie przywarło do dna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 10.12.2011 12:14
Wyśmienita potrawa,gratuluję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak