Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kijowska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
żółty ser 10 dag
majonez tradycyjny 20 dag
cebula 1 szt
tuńczyk 1 (z puszki)
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kijowska

Sałatkę przygotować układając warstwami. Utarte na tarce o dużych oczkach białka z ugotowanych jajek, następnie drobno starty ser, połowę tuńczyka rozdrobnionego na małe kawałki, połowę majonezu, lekko zamrożone masło starte na tarce o dużych oczkach, drobną pokrojoną cebulę. Wszystkie pozostałe składniki zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach i dodać do reszty sałatki, również warstwami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 14.04.2012 08:19
mniam
Kaja35 14.04.2012 08:19
mniam
aga130982 25.12.2011 09:11
mniam
Wacław 11.12.2011 15:02
pyszna,mniam
Magdalena1110 11.12.2011 12:50
fajna
Magdalena1110 11.12.2011 12:50
fajna
Reda 11.12.2011 10:46
Super przepis
Kamila/kami007 10.12.2011 12:24
mmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak